Цікаво, як ваша кампанія Google Ads протиставляється конкурентам? Можливо, ви хочете дізнатися, наскільки ефективні ваші ключові слова порівняно зі ставками ваших конкурентів або хто робить ставки на ключові слова вашого бренду?

Ви захочете поглянути на інструмент звіту про статистику аукціону для Google Ads. Ця інформації може допомогти вам скоригувати ставки та опрацювати ті моменти, які вам потрібно покращити, щоб отримати вищий рейтинг.

Що таке Auction Insights в Google Ads?

“Статистика аукціону” – це звіт з даними, який можна завантажити, він показує ефективність ваших ставок для ключових слів на аукціонах у реальному часі. Це дозволяє порівнювати ефективність ваших окремих ключових слів і рекламних кампаній з іншими на цих аукціонах.

Теорія полягає в тому, що ви можете побачити, де ваші оголошення ефективні, а де вони не ефективні – і наскільки. Ви навіть можете побачити, де ваші оголошення зрівнялися з конкурентом і чи вийшло ваше оголошення першим чи ні.

Статистика аукціону доступна для:

  • Платний пошук Google
  • Покупки Google
  • Кампанії максимальної ефективності

Тоді ви отримаєте доступ до шести унікальних статистичних даних, пов’язаних із ефективністю реклами. Це:

  • Частка показів
  • Частота перетинання
  • Відсоток виграшів
  • Коефіцієнт для позиції вище (лише пошукові кампанії)
  • Частота показів над результатами пошуку (лише пошукові кампанії)
  • Частка показів на найпершій позиції (лише пошукові кампанії)

Як отримати доступ до звіту про статистику аукціону

Звіт про статистику аукціону можна створити для кампаній Google Ads, які відповідають мінімальному порогу активності. Що таке мінімальний поріг? Ну, насправді ніхто не каже, але виходячи з інших вимог до аналізу аудиторії , принаймні 1000 відвідувачів протягом останніх 30 днів буде достатньо.

Щоб отримати доступ до даних, вам, очевидно, потрібно ввійти у свій обліковий запис Google Ads.

Потім ви можете отримати доступ до даних на основі:

  • Кампанії
  • Ключові слова
  • Групи оголошень

Виберіть сторінку для даних, які потрібно проаналізувати. Увійшовши всередину, вам буде запропоновано список доступних кампаній, ключових слів або груп оголошень. Установіть прапорці біля тих, які ви хочете переглянути.

Натисніть кнопку «Статистика аукціону», і ви перейдете до звіту.

Якщо ви вибрали лише пошукові або торгові кампанії , дані будуть доступні прямо там. Якщо ви вибрали комбінацію результатів пошуку та покупок, вам потрібно буде натиснути відповідний перемикач, щоб переключатися між сторінками.

Потім ви, звичайно, можете відфільтрувати результати.

Як читати статистичні дані аукціону

Отже, ви отримали доступ до звіту про статистику аукціону, завантажили свої дані, і тепер вам цікаво, що це означає.

Частка показів

Частка показів обчислюється шляхом порівняння фактичної загальної кількості показів із потенційною загальною кількістю доступних. Так, наприклад, якщо ваше оголошення отримало 1000 показів із потенційної загальної кількості 10 000, тоді ваша частка показів становитиме 10 %,

Частота перетинання

Якщо оголошення вашого конкурента отримує показ одночасно з вашим оголошенням, і це збігається. Коефіцієнт перекриття вимірює, як часто оголошення вашого конкурента показувалися одночасно з вашими. Таким чином, для 20% оголошення вашого конкурента відображалися двічі за кожні десять показів.

Відсоток виграшів

Як ви могли здогадатися, це кількість разів яку ваша реклама перевершила рейтинг конкурента. І, звісно, ​​це також підкреслює кількість разів, коли ваші конкуренти могли випереджати вас…

Коефіцієнт для позиції вище (лише пошукові кампанії)

Подібно до частки виграшів, цей відсоток пояснює, як часто оголошення вашого конкурента з’являлося над вами в прямих ставках. І, як зазначено, це може бути показано лише для платних пошукових кампаній.

Частота показів над результатами пошуку (лише пошукові кампанії)

Ще один зрозумілий показник, частота показів у верхній частині сторінки підкреслює, як часто ваше оголошення з’являлося у верхній частині рейтингу оплаченого пошуку.

Частка показів на найпершій позиції (лише пошукові кампанії)

Подібно до частоти показів у верхній частині сторінки, частота показів у верхній частині сторінки означає, як часто ваше оголошення відображалося у верхній частині сторінки як найперше оголошення.

Що можна робити з даними аналізу аукціону?

Тепер ви можете побачити ефективність своїх оголошень. Ці дані можуть стати корисною відправною точкою для аудиту PPC . Чи можете ви відкоригувати свої ставки або збільшити витрати на рекламу? Вам потрібно працювати над показником якості?

Власні рекомендації Google щодо покращення результатів та підвищення рейтингу оголошення включають:

  • Збільшення бюджету вашої рекламної кампанії
  • Коригування ставок для ключових слів
  • Зосередження на покращенні показника якості
  • Налаштуйте націлювання

І, звісно, ​​за допомогою статистичних даних зі звітів про статистику аукціону ви можете побачити, що саме робити.

Борис Містряков

Експерт з платної реклами та SEO-аналітик, консультант. Завжди в курсі нових тенденцій.

Інші новини
Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі