Кліки в рекламі Google ADS є, а замовлень немає, що робити?

З цією проблемою до мене з року в рік звертаються власники бізнесу з рекламними кампаніями які працюють в Google ADS. Проблема полягає в тому, що гроші на рекламу “вилітають”, кліки йдуть, а дзвінків (замовлень, продажів, лідів – називають по-різному) немає.

Які завдання вирішує кожен рекламний елемент

Спершу необхідно розібратися, який елемент із реклами за що відповідає. Розберемо по-простому, на пальцях, виходячи із завдання – отримувати заявки з реклами. У рекламі беруть участь такі елементи:

  • контекстна реклама Google
  • посадкова сторінка (лендинг або сторінка сайту)

Завдання контекстної реклами

Завдання – “достукатися” до представників Вашої цільової аудиторії (ЦА, потенційних клієнтів) та показати їм Ваше рекламне оголошення.


Якщо оголошення зачепить, вони клікнуть на нього і перейдуть на цільову сторінку. Важливі тези: Якщо реклама налаштована якісно = вона потрапила до цільової аудиторії ==> реклама своє завдання виконала, далі “м’яч” за сторінкою вашого сайту! Якщо реклама налаштована НЕякісно (нижче розберу основні проблемні місця) = вона НЕ потрапить у потрібну цільову аудиторію ==> гарантовано зливання бюджету і ніяка за якістю посадкова сторінка не виправить ситуацію.

Якщо у вас є запитання радий відповісти по телефону: +380971174768

Завдання посадкової сторінки

Завдання – продовжити рекламне оголошення, за яким перейшла людина, презентувати компанію та її основну пропозицію (оффер), залучити до вивчення сторінки, закрити всі ключові заперечення, побудувати довіру, показати асортимент, підвести до основної чи проміжної конверсії. Поясню терміни, що зустрілися: Оффер – чітко сформульована пропозиція для конкретного сегмента потенційних клієнтів. Важливий елемент посадкової сторінки. Основна конверсія – основна дія, що здійснюється цільовим потенційним клієнтом, наприклад, дзвінок або заявка “Виклик дизайнера або замірника”, “Розрахунок кошторису”, “Запит оптового прайсу” і т.д. Проміжна конверсія – це другорядна, альтернативна дія, яку людина може з легкістю вчинити, якщо не готова на основну дію. Наприклад, Завантажити безкоштовну PDF-брошуру “Скільки коштує ремонт квартир” і т.д. Важливі тези:

  • якщо посадкова сторінка опрацьована якісно = кожен блок детально опрацьований ==> результат буде: частина людей виконуватиме основну цільову дію, інша частина (велика) – проміжну, альтернативна дія, що викликає менший опір. Далі вже робота над покращенням сторінки, зниженням ціни конверсій.
  • якщо посадкова сторінка НЕ опрацьована = вона не “резонує” з представниками цільової аудиторії або містить непрацюючі форми або номер телефону ==> результату НЕ буде.

Висновки:

  • аналіз проекту ЗАВЖДИ необхідно починати з джерела трафіку = з контекстної реклами (саме тому для аудиту ЗАВЖДИ потрібен доступ),
  • якщо реклама зроблена ДОБРЕ, далі дивимося посадкову сторінку,
  • якщо реклама зроблена погано – переробляємо рекламу і тільки після цього переходимо до посадкової сторінки,
  • якщо ви НЕ впевнені, якісно опрацьована посадкова сторінка чи ні – ОБОВ’ЯЗКОВО вивчіть конкурентів з ПОШУКової реклами, РСЯ та SEO-видачі (органічної видачі пошуковика БЕЗ приписки “Реклама) і зробіть вашу сторінку як мінімум НЕ гірше за конкурентів.

Як перевірити чи вірно налаштована реклама?

Зайди в розділ ключові слова ==> пошукові запити та подивися кому показується твоя реклама можливо вже на цьому етапі тебе просвітить

Переглянь свої оголошення і постав собі питання, якби я сам побачив таке оголошення клюнув би, на це оголошення, так чи ні,  якщо НІ переробляй оголошення

Релевантність твоєї посадкової сторінки, більшість проблем саме в тому, що сторінка на яку людина потрапляє після кліку по оголошені просто не продає, вона не здатна продати, що я тобі рекомендую, зробити найпростіший крок, вбий пошукові запити по яким тебе шукають і переглянь своїх конкурентів, подивись їх сайти і постав собі такі питання:

  • де б я купив, якби мова йшла не про мої послуги, у себе чи у моїх конкурентів?
  • постав собі питання, чи вся необхідна інформація є на твоему сайті, чи зрозуміло для людини скільки коштують твої товари або послуги?
  • чому ти краще за інших?
  • як їх придбати, в чому нюанси, чи не обдуриш ти їх?
  • подумай чи достатньо людині інформації, чи ти просто на своїй сторінці говориш купи в мене, платити гроші, в такому випадку не дивуйся, що у тебе немає ніяких конверсій, ніяких замовлень

Як перевірити релевантність посадкової сторінки?

Це не повний огляд всіх проблем, але це найпоширеніші, які я зустрічаю!

Якщо у вас є запитання радий відповісти по телефону: +380971174768

 

Борис Містряков

Експерт з платної реклами та SEO-аналітик, консультант. Завжди в курсі нових тенденцій.

Інші новини
Підписатися
Сповістити про
1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі